Održan Arete trening za savjetodavce u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS

Za Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, za savjetodavce u Resoru za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi tokom marta održali smo intenzivni trodnevni trening u Hotelu “San” Laktaši.

Prvog dana rada učesnici su naučili kako uspješno pripremiti i iznijeti neku temu i kako upravljati tremom pred javni nastup. Upoznali su specifičnosti rada televizije i radija. Nakon adekvatne pripreme, učesnici su dali intervju za radio i izjavu za televiziju. Radijski intervju i TV izjava svakog učesnika snimljena je u radijskom i TV studiju pripremljenom za tu priliku.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS

Drugog dana održan je trening iz domena komunikacije na internetu. Poslovna korespondencija putem e-maila, komunikacija putem društvene mreže Facebook. Predstavljeni su i analizirani primjeri dobre prakse iz domena poljoprivrede. Održali smo predavanje Google upitnici – predstavili načine kreiranja upitnika radi dobijanja potrebnih podataka. Ukazali na mogućnosti obrade i interpretiranja podataka za određivanje dalje strategije rada.

Trećeg dana održan je trening iz WordPressa i Google Analytics. Predstavljeno je upravljanje tekstom, fotografijom i drugim elementima na web stranici, kao i načini praćenja statistike posjećenosti sajta.

In house treninzi su uvijek posebno važan izazov i za institucije ali i za nas edukatore. Uživamo u kreiranju programa i prilagođavanju programa konkretnim zahtjevima i potrebama. Biramo najvažnije teme za njihovu djelatnost, kao i najbolje načine komunikacije i predstavljanja  u medijima i javnosti.

Sa ponosom možemo reći da je i ovaj naš trening ocijenjen najvišom ocjenom.

Drago nam je što smo sarađivali sa profesionalcima koji i dalje žele da unapređuju svoje profesionalne i lične vještine kako bi unaprijedili svoj lični rad ali i rad ministarstva.