Komunikacija mora biti Arete (izvrsna)

Press konferencija povodom završetka obuke

Novi ciklus obuke u okviru Arete škole vještina održan je u Banjaluci od 1. do 19. februara. Učesnici škole dobili su priliku da unaprijede svoje komunikativne vještine i lični razvoj kroz raznovrsne praktične treninge u oblasti: verbalne, neverbalne i pisane komunikacije, govorništva i prezentovanja (sastanci sa klijentima, konferencije, itd.), kao i nastupa u javnosti i na medijima – na televiziji i na radiju.

„Mene je na samom početku zainteresovao odličan program Arete škole vještina koji uključuje razumijevanje vlastitih emocija i prepoznavanje tuđih emocija, savladavanje straha od javnog nastupa do praktičnih vježbi koje su podrazumijevale izradu prezentacije i vještinu prezentovanja, pripremu i izlaganje javnog govora i naposlijetku pripremu za TV i radio nastup“,  kazao je Bojan Đorđević, učesnik Arete škole vještina, po zanimanju ekonomista.

„Dobra komunikacija je ključna za postizanje uspjeha bez obzira na to kojim se poslom bavite, te je pohađanje Arete škole bio način da usavršim komunikacijske vještine i da se bolje pripremim za poslovne sastanke i  javne nastupe koje imam u svakodnevnom poslu“, dodao je Đorđević.

Tanja Paunić, menadžer, kaže da je učešće u školi vještina prevazišlo njena očekivanja u vezi sa programom ali i u vezi sa predavačima:

„Veoma mi se svidjela radionica ‘Mala škola novinarstva’  jer osnovne novinarske forme pomažu u jasnijem i konciznijem iznošenju misli, što je veoma važno u poslovnoj korespondenciji, prilikom pisanja mejlova ili ponuda. Ipak, najveći utisak na mene ostavila je radionica ‘Govori da te vidim’ u kojoj smo radili na strukturi govora i načinu iznošenja govora, kao i radionica o emocionalnoj inteligenciji. Toplo preporučujem svima Arete školu vještina jer ćete sa Arete treninzima dobiti nova saznanja, uvide i dragocjeno iskustvo za uspješniju interakciju sa vašim okruženjem “, rekla je Paunićeva.

Autor programa škole vještina Danijela Orlić veoma je zadovoljna što učesnici prepoznaju i ocjenjuju Arete školu vještina kao jedinstveni  program kod nas.

„Da, naši su treninzi zaista jedinstveni jer kombinuju znanja iz komunikologije, psihologije, marketinga i promocije. Ono što je važno jeste da svaki učesnik osim što usvoji teorijska znanja prođe i veliki broj praktičnih vježbi. Učesnici rade  na audio-vizuelnoj opremi, snimamo ih kamerom, snimamo radijski intervju sa njima, drže govor za govornicom i pred mikrofonom. Upravo te vježbe učesnicima pružaju iskustvo, mogućnost izlaganja nekom zadatku, mogućnost vježbanja a naposlijetku i mogućnost usavršavanja odnosno sticanja kompetencije i vještine za uspješniju komunikaciju na poslu i životu uopšte“, navodi Orlićeva.

Nova obuka počinje uskoro, pa svoje prijave i upite o školi vještina možete slati na info@arete.ba