Održan Arete trening u Ministarstvu trgovine i turizma

Dobra komunikacija je ključ uspjeha u svakom poslovanju, a u turizmu i trgovini ima naglašen značaj jer su vještine komuniciranja zaposlenih sa turistima i kupcima najočiglednije. Dragocjenost poznavanja dobre komunikacije prepoznalo je i Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske koje je za zaposlene u ministarstvu i turističkim organizacijama organizovalo višednevnu obuku iz oblasti komunikacija.

Rad je povjeren nama a mi smo kroz interaktivan rad tokom septembra i oktobra održali in-house predavanja i praktične vježbe iz oblasti emocionalne inteligencije, verbalne i neverbalne komunikacije, javnog nastupa i multimedije. Treninzi su završeni 17. oktobra a učesnici treninga su iskazali veliko zadovoljstvo zbog iskustva i saznanja koja su dobili pohađanjem našeg programa i ocijenili ga izuzetno korisnim.

Aleksandar Đurić, savjetnik ministra trgovine i turizma RS, istakao je „da su željeli da saradnici, a posebno mlađe kolege koje nemaju toliko iskustva u promociji, komunikaciji i javnom nastupu, kao i kolege iz turističkih organizacija prođu kroz jedan ovakav trening i da unaprijede vještine komuniciranja jer u našoj djelatnosti te vještine izuzetno utiču na rezultate“. „Uvidjevši koliko je interesantan i sadržajan program, iako sam imam mnogo iskustva, pridružio sam se treninzima i iz prve ruke se uvjerio da je sam program izuzetno zahtijevan i kvalitetan i da su predavači posvećeni i sa iskustvom. Posebno mi je interesantan bio zadnji trening koji se bavio nastupom na televiziji i snimanjem“, naveo je gospodin Đurić.

Direktorica Turističke organizacije Banja Luka gospođa Irena Radojević izrazila je zadovoljstvo što je bila učesnica našeg programa. „Moja ideja pri prijavljivanju bila je da čovjek uvijek može naučiti nešto novo, i može utvrditi znanja koja već postoje, tako da je ovo za mene bio izazov kroz koji sam željela da prođem. Gospođa Radojević je iskazala želju da što više kolega iz turističkih organizacija prođu kroz Arete treninge.

„Predavanja su bila izuzetno korisna, prvenstveno u smislu ‘razbijanja’ treme pred javnim nastupom pogotovo za nas koji nismo imali velike nastupe. Imali smo radijski nastup koji je bio interesantan i svakako podržavam ideju učenja vještina kroz Arete školu komunikacijskih vještina“, rekla je Andrea Prerad, stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Banja Luka.