ARETE škola vještina: Ulaganje u znanje i vještine najbolja investicija

U Banjaluci je u periodu od 31.oktobra do 17. novembra održana „ARETE škola vještina i ličnog razvoja“, projekat koji realizuje Studio vještina ARETE iz Banjaluke.

Učesnici ARETE škole, na završnoj konferenciji za novinare, ukazali su na značaj praktične obuke naglašavajući da bi model studija vještina mogao da posluži postojećim obrazovnim ustanovama koje su preopterećene teorijskim gradivom.

„Specifičnost ARETE studija vještina ogleda se u praktičnom radu što nije slučaj u našem redovnom obrazovanju“, istako je jedan od učesnika programa, ekonomista, Dragan Injac, napominjući da je tokom intezivnog treninga imao priliku da se bliže upozna sa funkcionisanjem elektronskih medija, organizacijom i pripremom događaja. „Arete škola, pokazala je na koji je način moguće spojiti praktičnu i teorijsku nastavu, što je po meni njena najveća vrijednost“, istakao je Injac.

U okviru programa ARETE škole vještina učesnici su imali priliku da se upoznaju sa tehnikama i vještinama pismenog izražavanja, govorništva, prezentovanja i javnog nastupa.

„ Bila je ovo prilika da se po prvi put upoznam sa oblastima koje su mi bile potuno nepoznate, te uz sve pohvale za rad predavačima, ukazala bih na činjenicu da smo u okviru individualnih i praktičnih vježbi u kojima se koristila audio-vizuelna oprema unaprijedili postojeća znanja i iskustva koja će nam biti od koristi u daljem radu i napredovanju“, naglasila je dr Biljana Đurđević Banjac.

Motiv za uključivanje u rad ARETE škole vještina za ekonomistu Danku Mijatović bio je usavršavanje vještina govora, komunikacije i prezentacije. „Korisna predavanja, savladavanje tehnika suzbijanja treme, rad na usavršavanja ličnosti i praktične vježbe za mene su najznačajnija iskustva tokom rada u Arete školi vještina“, dodala je Mijatovićeva uz napomenu da su njena očekivanja u potpunosti ispunjena.

Naredni ciklus predavanja i praktičnih vježbi u okviru Arete škole vještina biće održan u januaru 2018.