Uspješno realizovana ARETE ljetna škola vještina

U Banjaluci je juče održana konferencija za novinare povodom završetka „ARETE ljetnje škola vještina i ličnog razvoja“. ARETE škola vještina trajala je u periodu od 17. do 27. jula, a press konferenciju su održali polaznici ARETE škole koji su nakon dvonedjeljne  edukacije u okviru teorijskih i praktičnih treninga stekli saznanja i vještine za javni nastup.

U okviru programa ARETE ljetnje škole vještina polaznici su imali priliku da se upoznaju sa tehnikama i vještinama pismenog izražavanja, govorništva, prezentovanja i javnog nastupa. Kroz praktične vježbe upoznali su se i sa načinom funkcionisanja elektronskih medija, organizacijom događaja, promocija i pripremom događaja.

„Ideja za ARETE školu vještina proistekla je iz nedostatka učenja komunikativnih vještina za vrijeme našeg formalnog obrazovanja, a u današnje vrijeme znamo da je poznavanje ovih vještina put do uspjeha na svim poljima“, izjavila je Nela Marinković, portparol ARETE studija vještina.

Jedna od polaznica ARETE ljetnje škole Slobodanka Broćilo Stjepanović rekla je: “Željela sam da unaprijedim svoje komunikacijske sposobnosti. ARETE ljetna škola je dinamična i puna pozitivnog duha i energije. Za dvije sedmice smo postali tim koji danas održava svoju prvu press konferenciju.“

Tamara Samardžić, takođe učesnik ARETE škole, ističe da je izuzetno zadovoljna intenzivnim treningom koji joj je omogućio sticanje određenog znanja u ovoj oblasti, ovladavanje novim vještinama, kao i razmjenu iskustava sa polaznicima i predavačima.

„Kao državni službenik u prilici sam da pohađam radionice i obuke vezane za razvoj ličnih vještina, ali je ARETE ljetnja škola zaista posebno iskustvo. Preporučila bih je državnim službenicima i zaposlenima, državnim agencijama i javnoj upravi i predložila da ovu obuku uvrste u sistem redovnih obuka“, ističe Tatjana Bojinović.

Nebojša Aleksić takođe iz škole vještina nosi pozitivno iskustvo. Izjavio je: „ARETE škola vještina je ispunila moja očekivanja jer sam kroz praktične vježbe isprobao sebe u govorništvu što je i bila moja želja. Na nama je da ove vještine dalje uvježbavamo i koristimo u životu.“

Najmlađa polaznica Anđela Babić se već niz godina bavi plesom. Iako je kroz nastupe uvježbala scenske pokrete, željela je da savlada govorne sposobnosti i komunikacijske vještine. Očekivanja su ispunjena i veoma je zadovoljna stečenim iskustvom u ARETE ljetnoj školi vještina.

Budući da je „ARETE – Ljetnja škola vještina i ličnog razvoja“ izazvala veliko interesovanje, najavljujemo da ćemo naredni trening vještina održati  već u septembru o čemu će se svi zainteresovani moći informisati putem našeg FB page-a i sajta.

 

Komentariši