Zašto su vještine kreatori uspjeha?

U današnje vrijeme sve je veći naglasak na posjedovanju različitih vještina kako bismo opstali na sve konkuretnijem tržištu. Došlo je vrijeme kada se diploma podrazumijeva, a ono što vas izdvaja na tržištu radu su znanja, iskustvo i vještine koje vas razlikuju od drugih kandidata.
 
Zbog pritiska svakodnevice, potrebno je cjeloživotno učenje i kontinuirano ulaganje u sebe i unaprjeđenje vlastitih vještina kroz različite vidove seminara, edukacija, konferencija ili jednom rječju kroz: neformalno obrazovanje.
Vještine koje nas vode ka uspjehu u društvu bez obzira na to kojim se poslom bavimo jesu komunikacijske vještine. Komuniciranje u najvećoj mjeri određuje naš status na poslu, u porodici ili školi. Što smo bolji komunikatori, to smo uspješniji u ostvarivanju svojih ciljeva. Ako nismo dovoljno vješti u komunikaciji, gotovo je izvjesno da nas drugi neće razumjeti na pravi način. Osim toga, neuspješna komunikacija počeće narušavati naš odnos sa bližnjima i/ili sa radnim kolegama.
Vještine koje nas vode ka uspjehu u društvu bez obzira na to kojim se poslom bavimo jesu komunikacijske vještine.
Osobe koje svoje mišljenje ne izriču dovoljno jasno bilo u govoru ili u pismu neće biti shvaćene na pravi način. Njihove ideje, makar one bile i vrhunske, neće biti upotrebljene, jer ih strana kojoj se saopštavaju neće razumjeti. Takve će osobe teško stizati do željenih ciljeva. Vremenom će postajati nezadovoljne. Steći će utisak da im ništa ne polazi za rukom. Neuspješna razmjena informacija frustriraće i sve druge osobe koje su u nju uključenje, pa je moguće da takve situacije završe i konfliktom.
Zbog pritiska svakodnevice, potrebno je cjeloživotno učenje i kontinuirano ulaganje u sebe.

 

Učenje bilo koje vještine podrazumijeva rad. Bez obzira na to koliko smo inteligentni, moramo da naučimo da budemo istrajni. Da bismo u tome uspjeli, moramo da naučimo kako da sebe motivišemo.

 

Veoma je važno prepoznati sve koristi koje nam vještine pružaju i krenuti putem novih spoznaja koje će nas učiniti zadovoljnim, a naš život boljim.

Ljetna škola – prilika za sve!

Iskoristite ovo ljeto i počnite da razvijte svoje vještine kroz praktične treninge u oblasti javnog nastupa, govorništva i komunikacije. Naučite kako da se motivišete i ostvarujete svoje ciljeve.

Arete ljetna škola traje intenzivno šest dana kroz šest radionica koje traju po 3 sata (radonice su raspoređene unutar dvije sedmice). Rad se odvija u malim grupama uz korištenje audio-vizuelne opreme i individualne vježbe.

Prijavite se do 17. jula putem ovog prijavnog formulara: https://form.jotformeu.com/71766633963367 i budite dio izvrsne Arete ljetne škole vještina i ličnog razvoja.

Cijena intenzivnog treninga Arete škole vještina sa posebnim ljetnim popustom, od čak 45%, je 99 KM (umjesto redovne cijene od 180 KM).

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte nas putem FB inboxa, na mail-a: info@arete.ba ili direktno na tel/viber: 065/617-418.

 

Arete tim.

Komentariši